Студенти на АУБ организират протест срещу войната в Украйна

Стартират и благотворителна кампания в помощ на украинските и руски студенти

В знак на солидарност с украинския народ студентите от Американския университет в България организират протест срещу войната.

Университетската общност стартира и благотворителна кампания в  помощ  на  украинските и руски студенти.

„Американският университет в България строго осъжда  войната в Украйна и изразява безрезервната си подкрепа  към украинския народ в тези  трагични  времена. В същото време  изразяваме съпричастността си към  невинните хора и от двете  страни, които дават свидни жертви в тази безсмислена война“, написа в обръщението си президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс, информира БНР.

Мултинационалността на висшето училище винаги е била пример за сътрудничество, уважение към различни култури, разбирателство и мир.  

25 украински и 12 руски студенти се обучават в момента в Американския университет. 

Техните колеги, приятели и преподаватели организират протест срещу войната, като в 16.30 часа ще се съберат пред студентския център „Америка за България“. 

Университетската общност стартира и благотворителна кампания за студентите от Украйна, като призова за даряване на средства, нужни за продължаване на тяхното обучение.

На 8 март  в Студентския център  ще бъде подредена и благотворителна изложба с произведения на изкуството, изработени от дамите в университета.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов