До 30 юни се удължава проектът, осигуряващ безплатен обяд на 250 русенци

Животът

27-02-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината ще кандидатства с проект по "Еразъм"

Срокът на проекта, осигуряващ ежедневно безплатен топъл обяд на 250 русенци, е удължен до 30 юни.

Храната за нуждаещите се се приготвя в Общинско предприятие „Обществена трапезария и социални жилища“ – Русе, а след това се доставя до домовете на потребителите при спазване на противоепидемичните мерки.

Хората, които се възползват услугата, са:

- без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

- поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

- обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Община Русе предоставя услугата от няколко години, като от 1 март е увеличена стойността на единица продукт от 2,70 на 2,90 лв, както и общата стойност на проекта.

Желаещите да бъдат включени в списъците с потребители могат да подадат заявления на адрес: гр. Русе, ул. „Черно море“ №2, стаи 13 и 14, всеки работен ден между 9 и12:30 ч. и от 13 до 17 часа. Информация може да се получи и на телефони: 082 881 682 и 082 881 769.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов