Общината ще кандидатства с проект по "Еразъм"

Във връзка с обявената покана за кандидатстване на страницата на Европейската комисия  - Not-for-profit European sport events (ERASMUS-SPORT-2022-SNCESE), Община Русе ще подготви проектно предложение за кандидатстване става ясно от докладна записка на зам.-кмета Златомира Стефанова, която ще бъде гласувана от съветниците днес.

Целта на програмата е да подкрепи организирането на спортни събития с европейско измерение в следните области: доброволчество в спорта; социално включване чрез спорт; насърчаване на участието в спорт и физическа активност. Продължителността на проекта може да бъде между 12 или 18 месеца. Избраният тип на проекта е общоевропейска проява, която включва една проява с най-малко 10 участващи организации от поне 10 държави по програмата (включително кандидатстващата организация), т.нар. проект с един бенефициент. Максималното предвидено финансиране е 450 000 евро за проект, което покрива дейности по подготовка и организиране на събитието; организиране на образователни дейности за спортисти, треньори и доброволци; организация на свързани дейности като семинари и конференции; обучение за доброволци; изпълнение на дейности по оценка и планиране; комуникационни дейности свързани с темата на събитието.

Предложението се внася като извънредна точка, тъй като срокът за кандидатстване е 23.03.2022 г., а следващата редовна сесия на Общински съвет Русе е предвидена за 24.03.2022г.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)