Туристическият информационен център представи Русе на Международно експо в Букурещ

Експертите от Туристическия информационен център представиха Община Русе на националния щанд на България на започналото вчера Туристическо изложение TTR Romexpo. To се провежда в дните между 24-27 февруари в гр. Букурещ и дава сцена на разпознаваеми туристически услуги и продукти на професионалисти от над 10 страни.

Посетители от различни краища на света се спират на щанда на Община Русе и с интерес се запознават с възможностите на културно-историческия, религиозния и кулинарния туризъм, както и със събитията, провеждани на територията на общината. Програмата на предстоящия 61-ви Музикален фестивал „Мартенски музикални дни“, който ще се състои от 11 до 27 март в Русе, също заинтригува голяма част от присъстващите.

Щандът на Община Русе е още една успешна реклама на Русе като целогодишна туристическа дестинация. Участието е реализирано чрез Програма за развитие на туризма на Община Русе.

Romexpo се организира за 45-и път и неговата цел е да покаже най-новите и интересни туристически оферти, събирайки под един покрив туристически агенции и оператори, както и изпълнители на редица услуги на местно, национално и международно ниво. Туристическото експо показва дигитално издържани презентации, привличащи всеки посетител, който търси да избере следващата си дестинация.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)