Над 4 тона дизел задържаха митничарите в Русе

Крими

23-02-2022, 14:09

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще стигне ли 3 лева цената на горивата у нас?

Общо 4121 литра дизелово гориво задържаха митнически служители в Териториална дирекция Митница Русе при три проверки през последните седмици. 
На 13.02.2022 г. митническите инспектори от сектор "Оперативен контрол – Русе" откриват в ламаринена постройка в стопански имот три ПВЦ съда - два куба и една цистерна, пълни с течност с мирис на нефтопродукт. С лабораторна експертиза е установено, че нефтопродуктът от два от съдовете не отговаря на предоставените от собственика документи. Задържани са 2000 литра дизелово гориво. 
В други два случая от края на януари, при проверки в автобусно хале и в частен дом в село в Русенска област, митническите инспектори задържат общо 2121 литра дизелово гориво и 450 литра етилов алкохол без документи за платен акциз. При огледа на частния имот, освен 500 литра дизелово гориво без документи за заплатен акциз, са намерени и съоръжение за изваряване на етилов алкохол (казан) в работен режим и без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове, както и около 450 литра етилов алкохол. 
По случаите са образувани административнонаказателни преписки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов