Ще стигне ли 3 лева цената на горивата у нас?

Общество

18-02-2022, 09:07

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре", заяви енергийият експерт Васко Начев

В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре, опитва се да стигне 100 долара за барел, но лично аз не очаквам да се случи, каза в студиото на "Денят започва" по БНТ енергийният експерт Васко Начев.

"Много е важно как ще се развият нещата в Украйна, това би предопределило евентуално цената на нефта да стигне 100 долара. Стигне и 100 долара, при нас цените ще се покачат с още 10 стотинки", обясни той.

Не смята, че цените на горивата у нас ще достигнат 3 лева. Коментира, че е нормално да има различни цени на горивата в различните градове у нас, защото разходите не са еднакви.

40% от горивата у нас идват от "Лукойл", няма как да няма всеобщо покачване на цените, коментира още Начев. Той подчерта, че акцизът у нас е най-нисък в Европа.

"Спомняте си, че беше създадена Национална петролна компания, която да натисне цените надолу, беше ясно, че нищо няма да се случи. беше им отделен бюджет от 55 милиона, до този момент няма никакъв резултат. Ако има, той ае някъде срит надълбоко и нито един от нас не го е усетил", допълни той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен