Обявиха старта на безплатен онлайн курс за матурата по БЕЛ

Животът

18-02-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как да пестим докато пазаруваме техника онлайн?

От 22 февруари Издателска група „Просвета“ стартира безплатен онлайн курс за подготовка за най-важната матура след 12. клас  – тази по български език и литература.
 
Специалната серия уроци „УСПЕХ С „ПРОСВЕТА“ ще се излъчва всеки вторник и четвъртък от 18,30 ч. на фейсбук страницата на издателството и ще бъде достъпна за всички ученици, техните учители и родители.
 
На помощ на зрелостниците идва не кой да е, а един от най-обичаните и разпознаваеми столични учители – Весела Михайлова. Освен автор и редактор на учебници и помагала по български език и литература, Михайлова е сред популярните лица, участвали в кампанията „Учим онл@йн с учител“, която от 2020 г. насам се наложи като алтернатива на класните стаи, затворени заради Ковид-пандемията.
 
„За мен е радост, че отново мога да бъда полезна на учениците! Бързам да им кажа, че и този път ще обясним най-важното, което трябва да знаят за матурата, и ще наблегнем на онези теми, които се явяват като „подводни камъни“ и учениците най-често грешат на тях. Очаквам и приветсвам всички онези, които искат да придобият ясна и пълна представа за изпита“, казва Михайлова.
 
Освен достъпни обяснения на езиковите правила и норми, учениците ще получат практически насоки, съвети и примери как да напишат правилно и грамотно своето есе или интерпретативно съчинение. Ще чуят най-важното и най-характерното за литературните творби, които може да се паднат на изпита.
 
Пълната програма на онлайн курса и график на уроците ще може да проследите на сайта на издателството след 18 февруари.
 
Вече излъчените материали ще може да бъдат гледани по всяко време като безплатни ресурси в платформата е-просвета. Достъпът до тях няма да изисква нищо друго освен регистрация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)