Инвестициите в Борово обсъдиха на среща с областна управа

Животът

17-02-2022, 17:53

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спират уличното осветление и в община Борово

Приключва трансграничният проект с Румъния, по който бяха ремонтирани пет улици в Борово. Това стана ясно от проведена среща на областния управител Анатоли Станев и неговия заместник Людмил Христов с кмета Валентин Панайотов и ръководството на община Борово. Цялостно преасфалтирани са 4.3 километра от градската инфраструктура на населеното място. Изградени са нови пешеходни пътеки, които са повдигнати и осветени. Направени са 2.5 километра напълно нови велоалеи. Предстоят инвестиции в обновяването на сградата на бившата здравна служба в центъра на града, където ще се помещават две социални услуги.  Едната ще бъде насочена към възрастни хора, които не могат да се обслужват сами, а другата ще е за рехабилитация. Очакваният капацитет на първата услуга е за окол 80 души, като отделно ще има и около 20 места за рехабилитация. Става дума за кабинети за физиотерапия и кинезитерапия, както и стаи за настаняване на хора от други населени места. Нуждаещите се от грижите на двете социални услуги ще бъдат настанени в пригодените за целта помещения. Това ще стане възможно едва след кандидатстване по някоя от европейските програми и одобрение на проекта. Ще се използват и средства от местния бюджет.

През следващата година се очаква да бъде ремонтиран пътния участък, който минава през Горно Абланово и свързва Обретеник и Батин. Пътят бе цялостно ремонтиран наскоро, но участъкът от табелата за влизане до изхода на Горно Абланово остана неремонтиран.

В срещата участваха заместник кметът Валерия Борисова, част от администрацията, както и всички кметове и кметски наместници на населените места от общината. Припомняме, че от днес започнаха срещите на Станев и Христов с ръководствата на общините в региона. Целта е да се чуят проблемите пред местната власт и да се предприемат реални действия за справяне с тях. Областният управител и неговият заместник бяха категорично, че ще работят в тясно сътрудничество с общинската власт. „Идеите и пътят, по който трябва да вървим, са едни и същи. Целите са общи и те могат да бъдат постигнати само чрез добра комуникация между държавна и местна власт.“, коментира Станев.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов