Спират уличното осветление и в община Борово

Цената на електроенергията налага драстични мерки като режим на тока

Тази вечер ще бъде спряно уличното осветление след 21:00 часа в гр. Борово. Това съобщи кметът на общината Валентин Панайотов. 
Въвеждането на режима се налага поради драстичното увеличение на цената тока и общинският бюджет не стигал, за да се покрият разходите по поскъпналата електроенергия, тъй като се отчитат три пъти по-големи сметки. За месец октомври за гр. Борово общината е заплатила - 2400 лв. електроенергия само за уличното осветление, а за месец декември разходите вече достигнали 9 000 лв. Това налага драстични мерки като режим на тока. Той ще бъде въведен поетапно и в останалите населени места на общината.
"Искаме да успокоим всички граждани, че ще бъдат взети мерки относно предотвратяване на засилване на битовата престъпността, като за това ще бъде уведомена полицията.
Общинското ръководство работи за набиране на средства за погасяване на разходите, но след вчерашното решение на Правителството, а именно общините да Не получават компенсация от държавата, нашето предложение за икономии към момента е въвеждане на режим на уличното осветление", заяви Панайотов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов