Представят пред русенци проект за модерен плувен басейн

Община Русе кани гражданите да се включат в обществено обсъждане за изграждането на общински многофункционален плувен комплекс в Парка на младежта. То ще се проведе на 23 февруари от 17 часа в  Пленарна зала.

Проектът предвижда познатият на русенци открит плувен басейн „Норд“ да се ремонтира, обнови и да добие нов по-добър вид без да се разрушава. Съществуващата инфраструктура ще бъде облагородена и осъвременена, за да отговаря на всички изисквания за безопасност на плуващите и провеждане на спортни събития. 

Проектът ще е от голяма полза за възпитаниците на спортните клубове в града, които в момента тренират основно в един басейн с по-малки размери от необходимия минимум за състезания.

Новият комплекс дава възможност Русе да бъде домакин на национални и международни състезания в различните плувни дисциплини и така да утвърди града като център за спортен туризъм.

С проекта ще се реализира и социалната политика на общината за осигуряване  на  свободен достъп до висококачествена спортна база и тренировки по плуване на всички ученици в града в т.ч. такива в неравностойно положение.

Многофункционалният плувен комплекс ще може да се използва свободно и от любителите на плуването, които не се занимават професионално със спорта. Разположен в Парка на младежта, той ще привлича хора от различни възрасти, което неминуемо ще повиши качеството на живот, физическата активност и здравето на русенци.

Проектът ще се реализира чрез собствени и заемни средства, които ще се изплащат посредством приходите от басейните, прилежащото заведение и съпътстващите услуги. Целта е инвестицията да се възвърне до няколко години чрез привличането на състезатели от цялата страна, русенци и гости на града.

Ръководството на местната администрация призовава всички заинтересовани страни да се включат активно в обсъждането.

Достъп до информация е осигурен от 15:00 часа до 17:00 часа от 21 до 22 февруари включително в стая 305 в сградата на Община Русе на пл. „Свобода“ №6. Лице за контакт – Ивайло Кадишев – Директор на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи“.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов