Иво Пазарджиев ще сезира министъра на младежта и спорта за плувния басейн в Спортното училище

Демонтирана водна помпа на басейна, висящи кабели от електрическото табло, захранващо помпата, изрязани тръби, свързващи басейна с помпите и филтъра, демонтиран пречиствателен филтър с изваден пясък, сауна с изваден нагревател, разкачен от ел. мрежата и с извадени нагреватели – това само част от констатираните нарушения в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе с директор Деница Иванова.

Назначена със заповед на кмета Пенчо Милков общинска комисия е трябвало да приеме обекта още на 2 ноември, както беше гласувано на предходно заседание на Общинския съвет, но е установено, че обектът не е в състояние за използване.

Освен тези нарушения, са констатирани още помещения без ток и са затрупани с ненужни и неизползваеми, излезли от употреба вещи. Както и стени, тавани и подове в крайно занемарено състояние. Помещението, използвано за медицински кабинет е с провиснал таван, силно компроментиран и пропускващ вода, вследствие на което се е образувала локва на пода.

Тангенторът в стаята за възстановяване е бил разкачен от ел. мрежата. Във ваната има наличие на парчета от строителни отпадъци, вследствие на изтръгването на захранващия кабел на тангентора от стената. Водата на басейна, предвид разкачената водна попма от захранването е неизползваема, тъй като не е възможно да достигне необходимите градуси на експлоатация.

Липсват още медицинска кушетка, не са открити и медицинският шкаф и аптечка. Липсват маркучи и подчистачка за почистване на басейна, констатирана е липсата на пейки в съблекалните и двата сешоара за сушене на коса.

Поради факта и обстоятелствата, че не е установен нормален диалог с директора на Спортното училище Деница Великова, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е категоричен, че последствия ще има. Неговото питане и полученият днес отговор от общинското ръководство ще бъдат изпратени до министъра на Младежта и спорта с очакване на навременни и адекватни действия, които до този  момент липсват в управлението на единственото спортно училище в Русе.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов