Ученици от Ценово се включват в международни инициативи

Животът

08-02-2022, 11:40

Снимка:

Марий Пейчев

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И в Ценово отбелязаха Бабинден

В самото начало на втория срок дойде поредното признание на ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. Възпитаниците на школото получиха първите три призови места в конкурса „Зимна приказка“. Рисунките на Петя Атанасова, Натали Каралашева и Стефани Николова бяха единодушно посочени от журито като най-добрите. Конкуренцията в надпреварата, организирана от НЧ „Светлина“ в Караманово, беше изключително оспорвана. В конкурса освен деца от различни краища на България се включиха и представители от побратимените общини на Ценово в съседна Румъния.

„Почти не минава ден, в който учениците да се включат в различни инициативи. Децата имат желание и са мотивирани да изявят своите творчески способности. Педагогическият колектив също следи календара за годишнини на известни личности както за национални и международни прояви“, сподели директорката на учебното заведение Камелия Леонова.

Изключително оживление сред учениците и учителите предизвика световния ден на думата „Благодаря!“. Вълшебната думичка беше преведена и изписана на близо 40 езика. Най-емоционално се оказа изразяването на арабски, китайски и японски език. По традиция учениците изработиха и дърво на благодарностите.

Все по-често момичета и момчета от ценовското училище си служат с цитати от „Мечо Пух“. Това стана възможно след като бе отбелязана 140-та годишнина от рождението на Алън Милн, автор на любимата приказка за плюшеното мече. В училището се организира конкурс за рисунка на тема „Мечо Пух и неговите приятели“, с голямо желание учениците четоха откъси от любимите приключения на главния герой в приказката. Международният ден на прегръдката отново бе съпроводен с много емоции. Наложените противоепидемични мерки попречиха на децата да изразят близостта помежду си, За сметка на това те изгладеха различни презентации. С богата програма бе отбелязана годишнината от рождението на патрона на учебното заведение. Почти всички ученици се включиха в рецитала, посветен на Христо Ботев.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов