Новите спортни игрища в Бяла и Борово се използват активно

"Работим активно в посока на това да осигурим условия за спорт във всяко едно населено място", увери Красен Кралев

В град Бяла, област Русе, се срещнах със спортни деятели, председатели на клубове, състезатели и спортуващи, с които, заедно с кмета на община Бяла Димитър Славов и с общинския координатор на ГЕРБ-Русе и кандидат за народен представител Бедрос Пехливанян, обсъдихме прогреса на спорта в града. Това сподели Красен Кралев на профила си във Фейсбук

От публикацията става ясно, че на срещата са присъствали спортисти и ръководители на клубовете по кикбокс, хандбал, футбол, силов трибой и дартс. "С тях разговаряхме за програмите за физическо възпитание в училищата", уточнява Кралев.

"Посетих и игрището за футбол, което изградихме през изминалия мандат в града. То е с висококачествена трева, има поставено осветление и се ползва ежедневно от хората в Бяла", допълва доскорошният спортен министър. "Кметът сподели, че общината ще се възползва максимално от новопостроената спортна зала „Арена Бяла“ и ще отдели специално внимание за развитието на хандбала в града", споделя още той.

След това, в Борово, заедно с кмета на общината Валентин Панайотов, областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев, кандидатът за народен представител Красимир Костадинов и местни жители, Красен Кралев е изгледал първия мач, който се играе на новопостроеното игрище за минифутбол в града.

"Поех ангажимент при следващо управление да изградим в Бяла и баскетболно игрище, тъй като в града има много любители на този спорт. Последните години работим активно в посока на това да осигурим условия за спорт във всяко едно населено място. Но от съществена важност е и подкрепата, и стимулирането на треньорите ни. Именно поради тази причина сме заложили в програмата си за управление като приоритет повишаване квалификацията на треньорите, регламентиране на статута им и приравняването им към други подобни професии. Стратегията ни за увеличаване на средствата, с които субсидираме спортните клубове, ще допринесе за увеличение на заплащането на треньорите. Така ще направим професията привлекателна за млади специалисти.", посочва Красен Кралев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов