Китай посреща годината на водния тигър

В Китай се готвят да отбележат началото на годината на черния воден тигър, която започва на 1 февруари.

По традиция това става с празненство - Пролетния фестивал. Навсякъде подготовката кипи с пълна сила. Китайците окачват ярко червени фенери, купуват различни украшения и много цветя, съобщи БНТ.

Сред традиционните храни е сладко ястие от ориз - смята се, че то вещае сладки дни през идващата година.

Черният воден тигър е третото животно в китайската зодиакална система. То е символ на сила и смелост. 

Черния воден тигър. Тигърът се счита за смел, жесток и силен. Това е символът на властта в китайската култура.

Родените в следните години: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 или 2022, са под знака на Тигъра в китайския зодиак.

Той представлява енергия, сила, защита, алтруизъм, лидерство, целеустременост, уважение, революционни идеи, но също така уязвимост, чувствителност, егоизъм, надценяване. 

Неподвижният елемент на Тигъра е дърво, докато 2022 е година на водата, според китайските пет елемента. Тъй като водата е еквивалент на черен цвят в системата от пет елемента, годината 2022 се нарича още Ян Черен тигър, съобщава bgonair.

В китайската култура водата символизира жизнената същност, зрелостта и дълбоките емоции. Водата в своята Ян форма се характеризира с доброта, бдителност, памет, любопитство, чувство за наблюдение.

Цветовете, които ще ни донесат късмет и ще добавим в интериора или визията си са синьо, зелено, червено, жълто. Използването на всяка от тези багри трябва да се прилага според областта, за която искате да оптимизирате шансовете си за успех. Така например синьото е предпочитано за преговори, интервюта за работа и комуникация, зелено за адаптиране към нова работа, ново място за живеене или ново начало като цяло, червено за романтични срещи и в очакване на раждането на момче или момиче, жълтият – за придобиване на недвижими имоти.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)