2022 – годината на Черния воден Тигър според Китайския хороскоп

Животът

01-01-2022, 10:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

През 2022 г. Китайската Нова година ще настъпи на 1 февруари. Датата е подвижна, защото се определя от Лунния календар, и поради това може да бъде срещана и с названието Лунна Нова година.

Китайската 2022 година ще премине под влиянието на знака на Тигъра. Характерно за китайския хороскоп е това, че всяка година е в енергията на различно животно. Тъй като китайския зодиак има 12-годишен цикъл, е логично и животните да са 12 на брой – Петел, Заек, Змия, Дракон и други.

Природните стихии са другото важно нещо, което е от значение, щом говорим за китайския хороскоп. Теорията на Петте елемента ни дава едно достъпно обяснение относно отношенията между човека и природата, смяната на сезоните и влиянието на различните енергии през годината. На всяко животно е отреден и елемент – дърво, огън, земя, метал, вода, като животните и елементите се сменят всяка една година.

Вече споменахме, че 2022 година ще бъде годината на Тигъра. Ако трябва да бъдем по-конкретни това е Черния воден Тигър. Какво е характерно за него?

В китайската култура тигърът е мощно и смело животно, добро и свободно. Характерно за хората, родени в годините на тигъра (2010, 1998, 1986, 1974, 1962) е, че те са очарователни, с буден и активен ум. Включват се в нови предизвикателства с ентусиазъм, поемат рискове и не обичат да се съобразяват с правилата на другите. Родени лидери, те често отстояват позицията си и рядко правят компромиси.

Родените със стихията на Водния Тигър умеят да остават спокойни при проблеми, но понякога могат да бъдат много нерешителни. Те общуват много добре с другите и благодарение на убедителната си природа обикновено постигат това, което искат в живота. Те са изключително изобретателни и смели авантюристи.

В китайската култура на тигрите се гледа като на пазители на децата. Прието е кърмачетата и децата да носят обувки и шапки с тигров дизайн, за да се предпазят от злите духове. 2022 година ще бъде благополучна година за раждане и отглеждане на дете, а всички ние ще чувстваме невидимата закрила и добрата енергия на Черния воден Тигър.

 

Неподвижният елемент на Тигъра е дърво. 2022 е водна година, според китайските пет елемента. Тъй като водата е еквивалент на черния цвят в системата от пет елемента, ето защо 2022 г. се нарича още Годината на черния тигър на Ян. Комбинацията от вода и дърво е изключително положителна, тъй като водата подпомага развитието и живота на дървесината. От своя страна дървесината пък придава стабилност на водата и способност да постигне целите си. Ето защо, според китайския зодиак, Годината на Тигъра 2022 ще бъде изпълнена с възможности и просперитет.

Безпрецедентен брой обикновени хора ще се присъединят към редиците на милионерите. Ще бъдат направени множество технологични пробиви и нивата на борсовите акции ще продължат да се покачват.

Годината на Тигъра може драстично да промени живота ни към по -добро, стига да не се страхуваме да превърнем мечтите си в реалност.

2022 г. е подходяща за стартиране на нови проекти и начинания в различни сфери. Стремежът на всички ще бъде да не изпускаме момента и никога да не губим фокуса си. Силата на Тигъра ще ни помогне да напреднем и то осезаемо. Ще бъдем подложени на ситуации, с които никога не сме се сблъсквали досега. Предстои ни да прекараме ваканциите си на нови места и ще харчим пари за неща, които не сме купували преди.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-щастливите зодии през 2022 г. ще бъдат Конят и Кучето. Те ще имат шанса да намерят истинска любов, а бизнесът им ще процъфтява и привлича пари като магнит. Две от зодиите в китайския календар няма да имат същия късмет. Традиционно, Маймуната и Змията не са приятели с Тигъра. Вероятно лош късмет ще ги последва през 2022 г., така че се препоръчва предпазливост в любовта и допълнително внимание при инвестиции.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов