Анатоли Станев започва поредица от срещи с местната власт

Животът

25-01-2022, 13:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължава стажантската програма на Областна управа

Поредна инициатива, насочена към гражданите, планира областният управител на Русе Анатоли Станев. Най-вероятно още от следващата седмица той ще започне срещи с кметовете и председателите на общински съвети в региона. На място Станев ще се запознае с най-наболелите проблеми на населените места и техните жители. Сред темите, които ще бъдат във фокуса на разговорите, са възможностите за подобряване на инфраструктурната свързаност, развитието на културата и туризма, както и нивото на предоставяни здравни грижи в малките населени места. Ще бъдат обсъдени още начините за привличане на повече инвестиции, както и състоянието на техническите обекти като язовири и хвостохранилища. При необходимост областният управител Анатоли Станев е в готовност заедно с представителите на местната власт да отправят предложения на централно ниво за законодатели инициативи и промени.

„Подобна стъпка цели намаляване на дистанцията между институциите и гражданите. Още при встъпването си в длъжност обявих, че няма да се затворя в кабинета си и да се превърна в поредния бюрократ. Смятам да остана верен на този принцип.“, заяви Станев по повод предстоящите срещи. „За съжаление има доста проблеми и вярвам, че чрез активен диалог и набелязване на качествени и сравнително бързо осъществими мерки можем да се справим поне с част от предизвикателствата.“, допълва още областният управител.

Той ще обсъди и възможността за провеждането на място на изнесени приемни за граждани. „Ще се вслушам в мнението и препоръките на всеки жител на областта. Ще работя за решаването на всеки казус. Ще търся баланс и вярвам, че с общи усилия ще се справим с много от неглижираните проблеми.“, категоричен бе Анатоли Станев.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)