Продължава стажантската програма на Областна управа

Още един служител се присъедини към екипа на Областна администрация – Русе, макар и временно. Става дума за третокурсничката Соня Атанасова от Икономическия университет във Варна. Тя бе посрещната от Анатоли Станев и неговите заместници д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов. Те я увериха, че е направила правилния избор и в рамките на 45 дни ще получи много добра практическа подготовка, тъй като ще има възможността да работи по реални казуси и с отлично подготвени експерти. „Уверявам Ви, че администрацията е отворена към младите и се надявам в близко бъдеще екипът да има възможността да работи с хора като Вас – мотивирани и знаещи.“, каза още областният управител Анатоли Станев.

Соня се обучава в специалност „Публична администрация“, а в свободното си време обича да чете книги и да спортува, най-вече пилатес. Тя е сред хората, които вярват в принципа „здрав дух – здраво тяло“ и може би затова съвсем не е случайност, че чете предимно психологически книги, както и такива, свързани с възможностите за водене на по-здравословен начин на живот. Също така тя харесва и художествената литература, като сред любимите ѝ автори е Никола Вапцаров.

Сега нейните интереси са насочени предимно в сферата на публичната комуникация и точно затова по-голямата част от стажа ѝ ще премине в пресцентъра. Там тя ще се обучава да води кореспонденция с институциите на държавно и местно ниво от региона, както и да изготвя прессъобщения по актуални въпроси.

Стажът е доброволен и не се заплаща. При успешно приключване на стажа младата дама ще получи и сертификат. Всеки студент може да подаде заявление за подобен стаж до областния управител, като след това бива обявявана процедура на сайта: http://staj.government.bg/.

През изминалата година на едномесечни стажове по Централизираната кампания на Министерски съвет трима студенти от Русенския университет избраха да се обучават в Областната управа.

Соня Атанасова е първата възпитаничка на Икономическия университет във Варна, която избира да стажува тук. Тя е родом от Ново село.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов