Същият ден Чикагото бе задържан, а по-късно районният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. От чикагото ще се търси отговорност за това, че е нахлул в кабинета, нaпaднaл и дyшил д-р Ивайло Иванов.

До вчера лекарят отказваше да говори публично за случилото се. Четири дни по-късно наруши мълчанието пред Нова. Въпреки, че не иска да си спомня за сутринта в понеделник.

„Въпросният човек, който аз не познавам, нахълта в кабинета, заедно с една от местните мои пациентки, и започнаха с арогантен тон, с викове, крясъци, вие сте го видели от видеозаписите, да ми задават провокативни въпроси за смъртта на нейния мъж. Отначало реших да се включа и нормално да отговоря, но те не търсеха отговори. Тяхната цел явно е била провокация”, разказва медикът.

Лекарят трудно разбрал, че  от него се търси отговорност за починал пациент след ваксина. И се опитал да обясни на съпругата на починалия, че мъжът й се е заразил с COVID и е постъпил за лечение в болница. И само епикризата можела да даде яснота за състоянието му. Но Венцислав Ангелов и жената не искали да го чуят и повтаряли тяхната версия за смърт след ваксина, поставена от д-р Иванов.  До сбиването се стигнало когато лекарят ги помолил да не го снимат и ги приканил да напуснат кабинета му.

„И въпросният мъж се приближи към мен с някакви такива виканици и започна да ме разпитва за някакви кратки характеристики, при което аз го бутнах, той имаше някаква стойка с телефони и този човек пощуря и откачи - взе да ме блъска с едната ръка, събори ми очилата, одра ме и се спречкахме - това е цялата работ”, спомня си д-р Иванов.

За твърдението на Чикагото, че докторът е счупил носа му, той отговори така: „Може да твърди всичко. Аз имам рана зад ухото, охлузвания на лявото слепоочие, по врата от тази страна, където ме беше съборил”.

И докато медикът показва получените травми, за които има медицинско свидетелство, обяснява че за 22 години практика в Ново село такова нещо не е преживявал. И не вярвал, че е възможно да стане жертва на такава агресия.

 „Как да се чувства човек, който е повален на пода, уплашен, унизен, оскърбен от всичко това?”, пита лекарят.

Д-р Ивайло Иванов е подал жалба в полицията. Ще обсъди с адвокатите си дали да заведе гражданско дело срещу Венцислав Ангелов. Инцидентът няма да го откаже да се грижи за пациентите от три села.

„Това е поредното недопустимо действие. Ние сме си в кабинетите да помагаме на хората, ние не се бием с пациентите си”, категоричен е лекарят.

За да покажат подкрепата си към техния лекар и да осъдят агресията над медици, хората от няколко села се събраха на мирна демонстрация в центъра на Ново село.