Обвиняем за жестокото убийство в Русе: Бях принуден и заплашен с пистолет от съучастника ми

Днес следобед Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда искания за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двамата обвиняеми за отвличане, грабеж и убийство на 57-годишната Ери Пехливанян.

Исканията на прокуратурата бяха уважени от съда.

С определения на Окръжен съд-Русе от 20.01.2022 г. по отношение на обвиняемите Г. В. - на 49 години, и на М.М.  – на 56 години, беше наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Разследването по делото продължава. Предстои извършване на допълнителни огледи, претърсвания, назначаване на съдебномедицински, съдебнопсихиатрични и съдебнотехнически експертизи, разпити на свидетели и други следствени действия.

„Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми”. Това заяви пред съда Гарабед – единият от обвиняемите за жестокото убийство на 56-годишната Еранухи Пехливанян.

„Много съжалявам! Аз му казах да не я убиваме. Познавам тази жена, както и мъжа ѝ. Но той ме заплаши с пистолет, каза, че ще убие мен и после ще се върне да убие и сина ми, и семейството ми", заяви Гарабед.

Двамата заподозрени са направили самопризнания.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че са им повдигнати обвинения - за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов