Д-р Веселин Герев: Извършителите на убийството са криминални психопати

Крими

20-01-2022, 12:20

Снимка:

бтв, кадър

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изправят пред съда задържаните за жестокото убийство в Русе

Психиатърът д-р Веселин Герев обясни в "Тази сутрин" по bTV поведението на задържаните за жестокото убийство в Русе от гледна точка на науката:

"Ясно е, че извършителите на убийството са криминални психопати, ясно е, че поведението им е управлявано от целта да вземат пари, но по снимките им забелязах, че единият има множество травми по лицето от удари и искам да обясня как човек, който получава комоцио, това променя неговата психика.

Такъв човек в периодите, когато е спокоен, става принципен. Получава се така, че когато натрупа напрежение, то избива в една гръмотевица и е склонен към т. нар. късосъединителни реакции. Самият човек е склонен към пристъпи на агресия, които могат да ескалират до особена жестокост и не са планирани да протичат по този начин. Знаете, че във всеки от нас дреме по един психопат. Въпросът е, че ние ментално потискаме тези агресивни нагони в себе си. Когато обаче те не могат да бъдат потискани, това става непредвидимо. Цялата логика на събитията води към тази цел.

Най-вероятно хората са искали да извършат обир. Криминалното деяние надминава границите, размишлението идва много по-късно. Те обикалят с нея и започват да действат доминиращо. Тя е можело да бъде убита по най-различни начини. Когато е убита, те си поделят парите, друго не ги интересува, тогава стигат до факта разчленяване на тялото, за да замаскират."

Ботьо Ботев - бивш директор на отдел "Убийства" в МВР от своя страна заяви, че убийството е направено непрофесионално. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов