Прокуратурата обяви мотивите за жестокото убийство в Русе

Крими

19-01-2022, 11:58

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жестоко убийство в Русе

Жестокото убийство на Еранухи Пехливанян е извършено на 11 януари, съобщиха на пресконференция днес от Окръжната прокуратура в Русе. Подробна информация от залавянето на извършителите изесоха окръжният прокурор Георги Георгиев и шефът на РДВР главен комисар Мирослав Дамянов.  

За убийството са задържани двама мъже с арменски произход. Като единствен мотив за убийството органите на реда посочиха парите. Жертвата е била следена в продължение на месец от похитителите, които са я отвлекли от общинския паркинг до сградата на НАП миналия вторник вечерта. След като взели оборота от една от аптеките, които е носила със себе си, около 20 000 лв, те я закарали в дома й, откъдето отнели още близо 45 000 в лева и евро. Единият от убийците се представил за полицай и се качил в колата на жертвата, а другият ги последвал с друга кола.

Същата вечер тя е била удушена от нападателите, за да прикрият следите си. На следващия ден двамата  убийци разчленили тялото й, след което изхвърлили части от него в Русенски Лом, край населено място на 30 километра от Русе. В момента полицаи и водолази още издирват части от жената.

Заради тежкия криминален инцидент са повикани криминалисти от София и в понеделник сутринта са задържани  Г.В. и М.М. – безработни с криминални прояви в миналото. Те са свързани с иманярство, документни измами на митницата, контрабанда и незаконен лов, макар че единият е имал разрешително за оръжие.

Веднага след убийството двамата си поделят парите, като единият изплаща няколко бързи кредита в размер на 16 000 лв., а другият планирал на следващия ден да си купува кола извън Русе.

Двамата са задържани за 72 часа, като до петък прокуратурата ще поиска задържането им под стража. Случаят се наблюдава и от Върховна касационна прокуратура.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"