Наградата за най-учеща се администрация отиде при Областна управа - Русе

Областна администрация – Русе се класира на първо място в рейтинга на учещите администрации в България. Институцията пребори конкуренция от над 80 териториални и централни администрации с близо 3000 служители, а отличието се връчва за предоставянето на постоянна възможност на всички експерти за повишаване на квалификацията. „Вярвам, че по този начин създаваме една наистина работеща администрация, която е ориентирана към хората. Повишаването познанията на работещите тук води до ефективност в целия регион. Гражданите и бизнесът могат да бъдат сигурни в качеството и бързината на предлаганите от нас услуги.“, споделя Борислав Българинов. Той припомня още, че през последните осем месеца се работи изключително активно в посока на всеки сигнал, жалба или запитване да се отговаря във възможно най-кратки срокове – от 2 до 3 дни.

„Наградата е за цялата администрация, за всички служители. Всеки от колегите непрекъснато се стреми към личностно усъвършенстване и същевременно към прилагането на нови модерни подходи и експертни практики. Благодаря на всички, които ежедневно допринасят за развитието на администрацията. Заедно успяваме да надградим постигнатото през годините и да покажем, че можем да бъдем двигател на административния  процес не само в региона, но и в страната. Вярвам, че сме достоен пример и гарантирам, че ще продължим промяната към по-добро, защото ефективното управление е водещо за създаването на достатъчно адекватни условия за развитие на бизнес и мотивиране на младите да останат тук. Няма как да не отбележа и ключовата роля на главния секретар за постигнатото ниво на административен капацитет.“, допълва още областният управител.

Припомняме, че през 2018-а на Областна администрация бе присъдено трето място в същата категория, като благодарение на непрекъснатите усилия на всички служители е надградила капацитета си, за да бъде днес отличена с първо място.

Церемонията по награждаване ще се състои идния петък в столичния бизнес център Capital Fort. Наградата се връчва от Института по публична администрация към Министерски съвет. Областна управа получава близо 90 точки при средно ниво за българските администрации от 65.4 и средно за западните организации 74.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов