Галин Григоров: Не е редно да се изричат неверни факти, уронващи престижа на администрацията и на работещите в нея

Животът

05-01-2022, 10:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Галин Григоров заряза лозите в Пиргово

Бившият областен управител Галин Григоров излезе с официално изявление във Фейсбук, във връзка с пресконференция на сегашния губернатор Борислав Българинов, с която отчете мандата си. Ето и целият текст:
"Уважаеми жители на област Русе,
Духът ни е празничен, заредени с надежда и позитивизъм прекрачваме в новата година. За да я започнем начисто, налага се да бъдат казани някои неща, защото за истината няма давност, тя е над всичко!
Когато встъпвах в длъжност като областен управител на Русе, подходих с уважение към моя предшественик Стефко Бурджиев. Седнах и разговарях с него. Да, разговорът не бе дълъг, но в него имаше добронамерена приемственост. Човекът, заемал този пост преди мен, ме запозна с много детайли на дейността, които на пръв прочит бяха трудни за пълно асимилиране, но ми бе подадено основното - той ми представи цялостната структурата на институцията и кои са хората, с които предстои да работя. Вярно е, че подходих с резерви, но въпреки това гласувах пълно доверие на екипа, който заварих, защото знаех, че те са професионалисти и също като мен в определена степен идеалисти и реалисти. Никога не си позволих да кажа груба дума по техен адрес. Да, понякога съм повишавал тон, но сме сядали и сме се разбирали като хора по всеки въпрос.
Считам тиражираната през последните седмици информация в медиите, че преди встъпването в длъжност на настоящия областен управител Борислав Българинов са забавяни преписки, а служителите не са работили ефективно и ориентирано към гражданите за невярна. Те имаха пълната свобода да участват в решаването на всеки казус и да дават своето мнение. Това бе принцип за всички. Не мисля, че е редно да се изричат неверни факти, уронващи престижа на администрацията и на работещите в нея. Още повече считам за недопустимо да се месиш в работата на други институции и да искаш да кадруваш, и то наистина безпочвено, дори без да имаш представа за случващото се, прикривайки се зад гърба на неопределени субекти – фирми, на които явно въпросното лице няма куража да назове публично. За тази позиция се иска смелост и достойнство. През последните години аз и моят екип постигнахме много – успяхме с общи усилия в т.ч. и на Министерски съвет да ремонтираме и изградим нови паметници, заедно с началника на РУО д-р Росица Георгиева достигнахме до 60% от всички паралелки да са професионални и по този начин се постарахме да осигурим определен баланс. Отпуснати бяха и близо 2 милиона лева за изграждането на научен център към Русенския университет „Ангел Кънчев“. Всичко това показва моята и на екипа ми заинтересованост към образованието, науката и патриотичното възпитание. Не по-малко внимание отделихме и на развитието на инфраструктурата – постигнахме около 70% ремонт на един от най-натоварените пътища в страната – Русе–Велико Търново, осигурихме финансиране за ремонта на пътя между Русе и Кубрат, рехабилитирахме и много други пътни участъци между по-малки населени места.
Общите ни усилия още през 2017 година доведоха до подписването на споразумение за изграждане на нов мост над река Дунав при Русе. Вследствие на проведените многобройни срещи беше пуснато в експлоатация и ново трасе при граничния пункт между Русе и Гюргево, чрез което броят на гишетата за обработка на документи на тежкотоварни автомобили беше удвоен в посока от България към Румъния. Увеличен бе и капацитетът на обработка на лекотоварни автомобили.
Работихме и за осигуряване на нормални условия за развитие на бизнеса. Наистина работихме и отново постигнахме резултати – спасихме от ликвидация „Дунарит“ – достатъчно голямо предприятие в региона, открихме първия Център за иновации на Сименс в Югоизточна Европа, инвестираха и други стратегически предприятия в региона. Работихме и за туризма, подкрепяхме и много други инициативи….
Това са фактите и те са истина!
Благодаря на всеки, с когото имах честта да работя!"


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов