20 нови случая на Ковид - 19 в Русенско

Двайсет души са заразени с COVID-19 през вчерашния ден в Русенско, като сред тях няма деца в училищна или предучилищна възраст. Най-много са новите случаи в община Русе – 15. Двама заболели има в Сливо поле, както и по един в Бяла, Ветово и Ценово. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Две могили и Иваново. Оздравели през последните 24 часа няма, а две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 350, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 21 879, а преболедувалите  19 144. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден в две области в страната няма заразени с коронавирусна инфекция. Става дума за Кюстендил и Монтана. На болнично лечение към момента в областта се намират 258 човека, като 51 от тях са в реанимация. Свободните легла са 130, от които интензивните са 15.  

До момента в областта са извършени 93 816 имунизации, като повторна доза са получили 48 671 души. Бустерна доза пък са получили общо 2 169 русенци. През вчерашния ден са имунизирани две деца.

От днес до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"