Над 2000 русенци са ваксинирани с бустерна доза срещу Ковид-19

Без промяна от изминалата седмица остават броят и работното време на „зелените коридори“ за имунизация срещу COVID-19 в Русенско през този уикенд и в дните от идния понеделник до петък. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

През днешния почивен ден без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 09.00 до 15.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места ще поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в Бяла ще има възможност и за имунизиране с препарата на „Модерна“. Там отново от 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и утре.

Справка в Единния информационен портал сочи, че вече над  48 000 русенци са със завършен имунизационен цикъл срещу Covid-19. Общият брой на поставените ваксини в региона е 93 674, а 48 607 души са с втора доза на някои от препаратите или са имунизирани с еднодозовата ваксина на „Янсен“. Други 2 135 русенци пък са имунизирани с бустерна доза от препарата на „Пфайзер“.

По-късно очаквайте подробностите относно възможностите за имунизация през следващата седмица, както и актуална информация относно разпространението на коронавирусната инфекция през вчерашния ден в региона.

 

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"