Три пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид - 19

Три пъти повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за последните 24 часа. Новите случаи на коронавирусна инфекция са 21, като сред тях има и един ученик. Най-много са заразените в община Русе – 15. По двама заболели има в Бяла и Две могили, както и по един във Ветово и Ценово. Без заразени са населените места от общините Борово, Иваново и Сливо поле. Оздравелите през вчерашния ден са 61, а две жени и трима мъже са починали. Активните случаи са 1 679, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 20 798, а преболедувалите 17 810. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на шестнайсето място по заболеваемост в страната наравно с Ямбол. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Смолян – 8. На болнично лечение към момента в областта се намират 318 човека, като 59 от тях са в реанимация. Свободните легла са 85, от които интензивните са 7.  

До момента в областта са извършени 87 440 имунизации, като повторна доза са получили 44 912 човека. През вчерашния ден 7 деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 1 026 русенци.  

Припомняме, че днес без предварително записване на час ваксини се поставят в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. Там е възможен избор между ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. Подробности за „зелените коридори“ през идната седмица може да откриете тук: https://www.ruse.bg/chetiri-zeleni-koridora-za-imunizaciya-sreshtu-covid-19-v-rusensko-prez-sledvashtata-sedmica3.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)