Четири зелени коридора срещу Ковид 19 през новата седмица

Животът

14-11-2021, 08:59

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разкриват „зелен коридор“ в петък в Елена

Четири „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще работят през следващата седмица в Русенско. Ваксинация без предварително записване на час ще се извършва в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла, Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35, както и в кабинет в магазин „Практикер“ на бул. „Липник“ 10. Навсякъде са осигурени достатъчно количества от наличните видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“.

През делничните дни от следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, който е снабден и с трите споменати видове ваксини. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там също се прилагат препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В „Практикер“ имунизации ще се правят всеки делничен ден от 11.00 до 15.00 часа, като там ще има възможност за избор между ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Съблюдава се за спазване на противоепидемичните мерки. Имунизации се извършват и от лични лекари.

Мобилният имунизационен екип на беленската болница също ще продължи да работи през следващата седмица, като целта е да се обхванат по-голямата част от населените места в Бяла, Борово и Две могили.

Припомняме, че през утрешния ден два „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще работят в Русенско. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни утре в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 09.00 до 15.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места ще поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в Бяла ще има възможност и за имунизиране с препарата на „Модерна“. Там отново от 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и в неделя.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов