Трима областни управители обсъдиха изборите в Русе

Животът

13-11-2021, 17:13

Снимка:

Област Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общините от област Русе получиха бюлетините за изборите

Подготовката за провеждането на утрешните избори бе обсъдена на среща между областните управители на Русе, Разград и Силистра. Борислав Българинов запозна колегите си Иван Борисов и Ели Тодорова с предприетите до момента действия от ръководената от него администрация и Районната избирателна комисия. „Не трябва да има страх сред хората, които ще излязат да гласуват в неделя. Те трябва да отидат спокойни в секциите и да са наясно, че упражнявайки си правото на вот ще допринесат за стабилността на държавата и за своето по-добро утре. Заедно с компетентните институции сме предприели необходимите действия да предотвратим купуването и продаването на гласове, както и корпоративния вот. Мисля, че няма поводи за притеснение.“, заяви пред колегите си Българинов. Той сподели с тях и опита от провеждането на предходните избори, като подчерта значението на подготовката на подробен анализ, дал възможността да се набележат слабите места и да се вземат навременни мерки за недопускане на грешки.

Ръководителите на администрациите обсъдиха и организирането на информационна кампания, посветена на превенцията на престъпността сред непълнолетните. Акцентът се очаква да бъде поставен върху свеждане до минимум на случаите на пияни и/или дрогирани непълнолетни шофьори. Идеята идва броени дни след инцидента в столицата, при който 15-годишен младеж удари повече от 10 автомобила и рани човек. За целта ще се наблегне на активно използване на социалните мрежи, където достатъчно популярни личности ще могат да отправят посланията си към тинейджърите.

По време на срещата бяха обсъдени и други теми, като подобряването на обслужването на гражданите. Българинов отбеляза, че и тук управляваната от него администрация има съществен принос. В рамките на последните няколко месеца е въведен стандарт за отговор на всеки сигнал до три работни дни. Същевременно всички услуги се предоставят във възможно най-кратки срокове, като в над 95% от случаите заявените справки от гражданите биват изготвяни още същия ден. Сред другите въпроси, които бяха дискутирани са четвъртата вълна на Covid-19, както и възможностите за насърчаване на инвестициите в Северния централен регион. В тази връзка се предвижда през пролетта на следващата година да се проведе среща с представители на водещите браншове в региона. Ще се търсят възможности за създаване на съвместни туристически продукти, които да привлекат повече туристи от страната и чужбина в региона.

В срещата участваха още заместник областните управители на Русе Синан Хебибов и д-р Стефка Караколева, както и заместник областните управители на Разград Найден Късов и Драгомир Златев.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов