Безплатен курс по Гейм дизайн стартира утре в Русе

В отговор на големия интерес към иновативните обучения организирани от Креативен Център Русе, на 10 ноември, сряда официално стартира онлайн курсът по Гейм дизайн, съобщиха от Центъра.

Обучението е напълно безплатно и е насочено към креативни и амбициозни младежи от град Русе и областта, които поради финаснови или други причини нямат възможност да продължат образованието си или да се включат в специализирани обучителни курсове. Тъй като те не разполагат с лицензиран специализиран софтуер и нямат достъп до качествено  образование, ние ще им дадем шанс да се докоснат до тайните на разработването на видео игри и съдаването на анимационни герои, както и ще позволим на децата от отдалечени региони да посещават нашите онлайн уроци и гледат техните записи в удобно време.

Първото ниво на обучение започва на 10 ноември и в него ще се включат 40 участника. Предвижда се пълният курс по Гейм дизайн да продължи около 12 месеца. Най-добрите курсисти биха могли да се насочат към ARC академия София и навлизайки в една от най-бързо развиващите се индустрии в света да получат една перспективна и доходоносна професия.

Настоящото обучение се финансира от Агенция за развитие на човешките ресурси,  ЕИО и Норвежкия Фонд за Младежка Заетост.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)