Увеличиха леглата за лечение на Ковид-19 в Русе

Животът

29-10-2021, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Масов протест срещу Ковид мерките се проведе в Русе

Поради нарастващата заболеваемост от Covid-19 в Русенско, увеличиха с още двайсет леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. До сега общо леглата за пациенти с коронавирус бяха 324, като 263 от тях са за неинтензивни грижи, а 61 реанимационните. От днес капацитетът на болниците бе увеличен на 344. От тях 278 са за неитензивно лечение, а 66 са за хората, имащи нужда от командно дишане. Отделно има и четири реанимационни легла за деца с коронавирусна инфекция.

За сега едно лечебно заведение е увеличило лечебния си капацитет. Става дума за Университетска болница „Медика-Русе“. Там от 46 леглата за средно тежки случаи бяха вдигнати на 61 днес, а реанимационните от 41 на 46. На практика това продължава да бъде и болницата с най-голям интензивен капацитет в региона. Същевременно най-много легла за пациенти, които все още нямат нужда от апаратна вентилация, има в другата университетска болница „Канев“. 45 са леглата за неинтензивно лечение в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, 31 в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“ и 30 в отделна сграда на Комплексния онкологичен център.

Не са редки и случаите, когато хора с влошено здравословно състояние биват карани за лечение в русенските болници от други области на страната, като Търговище, Разград, Силистра и Велико Търново.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 277 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните легла са 67, от които 12 са за интензивни грижи. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

Припомняме, че утре по искане на Борислав Българинов ще се проведе заседание на Областния оперативен щаб за COVID-19.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов