34 участници се борят за приз във фото конкурса „Моето незабравимо преживяване в Русе“

113 снимки бяха изпратени за участие във фотоконкурса „Моето незабравимо преживяване в Русе“, чийто краен срок изтече на 15 октомври. Конкурсът се провежда за втора поредна година по инициатива на Фондация „Русе – град на свободния дух“, за да покаже красотата на северната столица на България. Сред заявилите участие 34 души има любители, професионалисти, деца и младежи. 

През тази година организаторите включиха нов раздел - Аерофотография. Снимки участват и в категорията Пейзажи, събития и уловени моменти. В раздел Аерофотография участниците ще бъдат класирани на база професионален опит в две категории – Любители и Професионални фотографи.

В раздел Пейзажи, събития и уловени моменти участниците ще бъдат класирани според възраст и професионален опит, като са разпределени в три категории:

•         Деца и младежи – на възраст от 7 до 15 години включително

•         Любители – на възраст над 16 години

•         Професионални фотографи

Фотографиите и фотографските проектите ще бъдат оценявани от жури, в чийто състав влизат членовете на Управителния съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“ – Златомира Стефанова – председател,  и членове – Енчо Енчев и Десислава Господинова, Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“, и Севдалина Кинова – професионален фотограф. Критериите за оценка са принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие.

Снимките, участващи в конкурса, са качени на страницата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Чрез гласуване до 23:59 часа на 28 октомври ще бъде определена фотографията – фаворит на публиката. Организаторите предвиждат парични награди във всяка от категориите, които ще бъдат обявени и връчени на официална церемония.  Най-добрите фотографии ще могат да се видят и в специална изложба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов