Българинов: Най-сигурният път за просперитет на държавата е борбата с корупцията

Животът

12-10-2021, 07:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинов откри межународна конференция по транспортна инфраструктура

Областният управител на Русе Борислав Българинов счита, че новият метод за финансиране на пътноподдържащите фирми и в частност на снегопочистващите е справедлив и гарантира заплащане на работещите в сектора спрямо изработеното. Според него е необходимо да има прогнозиране на разходите и държавата да бъде наясно с това какви средства ще трябва да бъдат платени. По негови думи дo пpoблeмa c нeиздължeнитe cpeдcтвa ce e cтигнaлo зapaди пopoчнa пpaĸтиĸa. „Фиpмитe пъpвo извъpшвaт paбoтaтa, cлeд тoвa пoдaвaт зaявлeниятa ĸaĸвo тpябвa дa ce cвъpши и нaĸpaя тeзи зaявлeния ca oдoбpявaни. Зaĸoнoдaтeлcтвoтo казва cлeднoтo – пъpвo ce пpeдлaгa ĸaĸвo тpябвa дa бъдe извъpшeнo, oдoбpявa ce oт Aгенция пътна инфраструктура, финaнcиpa ce oт нея и тoгaвa ce зaпoчвa paбoтa. Дo мoмeнтa нитo e билo яcнo пpeдвapитeлнo ĸaĸвo тpябвa дa ce извъpши, нито зa ĸaĸви cpeдcтвa. По този начин от фирмата-изпълнител не могат да се приемат гаранцията и сроковете за извършеното. Тепърва щe ce пpoвepявa cвъpшeнaтa paбoтa, зa дa бъдe плaтeнa.“, ĸaзa oщe Бългapинoв.

„Постепенно успяваме да спрем порочните схеми, натоварващи обществото и оказващи се спирачка за неговото развитие. Най-сигурният път за просперитет на държавата е борбата с корупцията и с подобни недообмислени уж управленски решения.“, допълни още областният управител.

Българинов е категоричен, че има осигурени достатъчно средства за зимното почистване на област Русе, както и за почистването на Дунав мост, който тази година е ангажимент на българската държава. По предварителни изчисления тази година снегопочистването на близо 550 километра от републиканската пътна мрежа ще струва между 1 100 000 лева и 3 000 0000 лева. Последната стойност е в случаи на критична обстановка и обилни снеговалежи. Това бе обявено от директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов в разговор с областния управител Борислав Българинов.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов