Детелин Далаклиев подготвя талантлив боксьор за световното първенство в Белград

Европейският шампион Ергюнал Сабри и личният му треньор Стоян Узунов пристигнаха в Плевен

Европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри и личният му треньор Стоян Узунов пристигнаха в Плевен за 10-дневен тренировъчен лагер в спортния комплекс на Детелин Далаклиев. Последният световен шампион на България се присъедини към екипа на младия боксьор от Кърджали, който миналия месец стана републикански първенец в кат. до 48 кг. и така си осигури участие на Мондиала в Белград. Големият форум в сръбската столица стартира на 24 октомври.

20-годишният талант сам потърсил помощта на един от своите боксови идоли и за негова радост на момента срещнал отзивчивост и съдействие. Детелин Далаклиев, който преди година отвори свой боксов комплекс в родния Плевен, веднага поел ангажимент да сподели своя опит и да направи всичко по силите си, за да помогне на Ергюнал да се представи достойно в Сърбия и да се завърне с медал.

Подготвителният лагер на Ергюнал Сабри в града на Панорамата се финансира от Асоциация "Докосни дъгата", в чиито инициативи той неведнъж е участвал. Самият Детелин Далаклиев също изявил желание да помогне и да поеме част от разходите.

Спортист номер 1 на България за 2009 година, треньорът Стоян Узунов и Ергюнал изготвиха заедно тренировъчната програма, хранителния режим и мотивационния тренинг, които ще следват до старта на Световното. Ергюнал вече проведе и първите си тренировки, като е останал повече от доволен от условията, които комплексът в Плевен предлага.

"Очаквам достойно представяне, а защо не и световна титла?! Ергюнал е много добре подготвен. Още на първата си тренировка в Плевен показа добри физически качества, бързо възстановява и всичко е както трябва", сподели личният му треньор Стоян Узунов. "Детелин му действа много мотивиращо, все пак той е име в световния бокс. Показва му доста тънкости, които на практика да му помогнат и в боя, и в тактиката. Виждам, че работи с огромно желание, млад и перспективен треньор е. Много съм благодарен за това, което прави за нас.", допълни специалистът, който има основна заслуга за развитието на кърджалийския бокс като треньор в местния "Арда".

"След световното ще търсим участия в други турнири, за да може Ергюнал да се обиграва и да трупа опит. И дано да си възстанови мястото в националния отбор, за да може да участва на лагер-сборовете, където подготовката е на по-високо ниво. Разчитаме, че с едно добро представяне на Световното в Сърбия ще докажем, че сме достойни да защитаваме името на България", сподели още Стоян Узунов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)