Детелин Далаклиев с апел: Да помогнем на малката Мони от Плевен!

Световният шампион по бокс в подкрепа на благотворителна кауза

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев се ангажира с благотворителна кауза. Известният спортист и настоящ треньор призова за подкрепа на кампанията за малката Симона Барсанова от Плевен, която трябва да бъде оперирана в Турция.

Ето какво написа Далаклиев на своята страница във Фейсбук

"Скъпи приятели и почитатели, обръщам се към вас с призив да помогнем на малката Симона Барсанова от Плевен и семейството й в мечтата им тя да има щастливо детство и достоен живот. Слънчевото момиченце се нуждае от средства за операция в Турция.

Симона за жалост още с раждането си се сблъсква с труден период в живота си. Коварно заболяване, наречено кифосколиоза - изкривяване на гръбначния стълб, засягащо белите дробове и сърцето. Това е гръбначно изкривяване, което се среща при много хора, но при Мони нещата стояли малко по-различно. Градусите на изкривяване са били толкова големи, че се наложило поставянето на гипсов корсет, който да стопира процеса на увеличаване на градусите на изкривяване и така да даде време на Симонка да порасне, за да я оперират. Преминала е през три такива корсета, но от тях тя започнала да получава декубитални рани и се наложило да ги замени с пластмасов корсет. За съжаление той не успял да стопира процеса, градусите на изкривяване продължили и продължават и в този момент да се увеличават и вече операцията е неизбежна.

Операцията на гръбначния стълб на Симонка ще бъде извършена в Турция и е на стойност 61 445 евро, сума, която за съжаление е непосилна за семейството й. Няма и много време, защото градусите на изкривяване вече са застрашаващи живота. Обръщам се с призив към всеки, който има възможност, да се включи в дарителската кампания! Вярвам, че заедно можем да да помогнем на Симонка!"

Сметка в лева: BG62UNCR70001521900727 Титуляр: Даниела Диянова Барсанова (майка)

Дарителска сметка: BG91UBBS80021462134910 Титуляр: Симона Радославова Барсанова.

За допълнителна информация може да се свържете с майката на Симона:

Фейсбук: Daniela Barsanova ; Телефон: 0877332796



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)