Кралев: #КОЙ ще понесе вината за сериозното замърсяване на морето в резултат на разлетите химически торове?!

Красен Кралев коментира в социалните мрежи случая с разливане на тор в морето при разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб.

“Наглост! Престъпната некомпетентност на Радевата хунта се излива в морето! Щетите от седмицата бездействие на служебния му кабинет вече са факт”, подчертава Кралев.

“КОЙ ще понесе вината за сериозното замърсяване на морето в резултат на разлетите химически торове?! “КОЙ ще поеме политическата отговорност, ако бъде засегната и сушата край резерват “Яйлата”?!”, пита бившият министър от кабинета на Борисов.

Както стана ясно, започна разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб. От видео във Facebook на Maritime.bg се вижда, че не малко количество от торовете се изсипват в морето при пренасянето на суровината на друг плавателен съд. Потребители в социалните мрежи коментират, че опасността от екокатастрофа вече е съвсем реална, отбелязва Нова телевизия.

Междувременно, опасенията от екологична катастрофа остават. Чуха се и критики, че реакцията на Изпълнителна агенция “Морска администрация” е закъсняла.

На този фон от Министерството на околната среда и водите излязоха с позиция, че резултатите от пробите за азот към 25-и септември показват замърсяване на морската вода от товара на кораба.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов