Красен Кралев: Кандидатът за президент на ГЕРБ ще е всичко това, което Румен Радев не е

Плановете на ГЕРБ са да сложим край на този хаос, да сложим ред. Ние сме партия, която разчита на градежа, заяви още Кралев

Плановете на ГЕРБ са да сложим край на този хаос, да сложим ред в него, това заяви пред БНТ в "Денят започва с Георги Любенов" Красен Кралев от ГЕРБ.

По думите му първоизточникът на създаването на хаоса в страната е желание на президента Радев да бъде избран на всяка цена за втори път за държавен глава. Според него това доведе България до безпрецедентна политическа, а вече и икономическа криза.

Кралев е категоричен, че изходът от тази криза е много работа, печелене на изборите, експертност, работа, дисциплина. "Ние сме партия, която разчита на градежа."

Маските падат. Партиите на промяната станаха партии на подмяната. Хората искат стабилност, спокойствие, работещи институции, коментира той.

Красен Кралев подчерта, че ГЕРБ никога не е губил подкрепата на своите избиратели. Той заяви, че хората искат връщане на нормалността в политическия живот, стабилността и предвидимостта.

Социологическите агенции ни дават много комфортна преднина. Проблемът е, че пак същите хора ще правят изборите, пак няма да се броят разписките от машините, пак същите хора ще разнасят флашките. "Вътрешният министър Рашков заплашва симпатизантите и на ГЕРБ, и на ДПС, посочва конкретно партии, без да има абсолютно никакви доказателства", коментира той и допълни, че от ГЕРБ са готови за всичко това и ще се преборят.

Кралев каза, че кандидатът за държавен глава на ГЕРБ ще е човек, който може да даде отпор на сегашния президент и да спечели изборите. "Той ще е всичко това, което Румен Радев не е - високо ерудиран, спокоен, балансиран човек, който да е обединител."



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)