Алисе Муртезова бе избрана за зам.-председател на Жени ГЕРБ

Административният директор на УМБАЛ “МЕДИКА” Алисе Муртезова бе избрана за зам.-председател на Жени ГЕРБ. Това се случи по време на Националното общо събрание за избор на ново национално ръководство на структурата, както и Изпълнителен съвет. 

"За съжаление днес отново Ковид-19  е сред основните проблеми в страната. Изключително съм разтревожена от факта, че страната ни е в челото на класацията по смъртност. Това се дължи на разделението, което има в нашето общество и на слабата ваксинационна кампания. Надявам се това скоро да се промени. Надявам се и, че при обиколката в страната, всички вие ще ми разкажете за вашите проблеми, които заедно да решаваме", каза Муртезова.
Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се проведе изцяло онлайн.
Участие в Националното общо събрание взеха 850 делегати от всички 29 области в страната. Националното събрание гласува и промени в Устава на организацията.
Обръщение към участничките във форума направи и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви: "ГЕРБ е партията с най-много жени на ръководни позиции в местната, изпълнителната и законодателната власт. Ние издигнахме първата жена кмет на столицата, първата жена председател на парламента, българският еврокомисар е Мария Габриел от ГЕРБ-ЕНП".
 


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)