Днес откриват академичната година в Русенски университет

Областният управител на Русе Борислав Българинов ще присъства на официалната церемония по откриване на академичната година в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Тя ще се проведе утре от 10.00 часа пред учебното заведение. Предвидено е той да отправи поздравление към студентите и преподавателите.

Преди това Българинов ще се срещне с ръководството на университета и лично с чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, с когото ще обсъди предизвикателствата пред висшето образование и съответно възможностите за обучение, които предлага Русенският университет. Той ще разговаря и със студенти относно най-честите проблеми, които срещат в следването си, а и след това при реализацията на трудовия пазар.

„Необходимо е да се направи всичко възможно младите да бъдат правилно ориентирани в професията, която избират. Още от ранните си ученически години те трябва да бъдат коректно насочени и тук ролята на училището и държавата е особено важна.“, коментира Българинов. „Държавата е тази, която трябва да осигури среда за развитие на младите и перспективните. Имам предвид, че управлението трябва да доведе инвеститори и да направи възможното за разкриване на повече работни места за знаещите и можещите, завършилите Русенския университет са точно такива.“, допълни още областният управител.

Припомняме, че Русенският университет освен водеща образователна институция е и един от най-сериозните научни центрове в Европа по поречието на река Дунав.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов