Обсъждат намаляването на отпадналите ученици от клас

Животът

02-09-2021, 13:12

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маркират пешеходните пътеки до всяко русенско училище и градина

Заместник областният управител на област Русе д-р Стефка Караколева ще участва в среща на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Механизмът е ключов инструмент за междуинституционална координация, чиято цел е да бъдат ефективно включени в образователната система децата и учениците от уязвими групи. Срещата на Координационното звено на Механизма се провежда в навечерието на новата учебна година, за да бъдат отчетени предизвикателствата в контекста на пандемията от Covid-19 и да се засили сътрудничеството между институциите, така че кризисната обстановка минимално да засегне участието в образованието на учениците в най-голям риск. На срещата ще бъдат обсъдени също така възможните подобрения в съществуващите практики на Механизма и допълнителни мерки, така че в да се обезпечи в максимална степен превантивната дейност на институциите.

Срещата ще се ръководи от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, а не нея ще присъства и премиерът Стефан Янев. Министърът на образованието и науката Николай Денков ще направи преглед на дейностите по Механизма до момента и ще очертае по-нататъшните действия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов