Маркират пешеходните пътеки до всяко русенско училище и градина

Животът

01-09-2021, 07:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата разпореди общонационална проверка на всички пешеходни пътеки

Служителите от общинското предприятие „Комунални дейности“ полагат хоризонтална маркировка в районите на учебните заведения в Русе. До момента са обновени всички пешеходни пътеки в тяхна близост, с изключение на тези до Професионалната  гимназия по речно корабостроене и корабоплаване и Основно училище „Иван Вазов“ – Русе, които ще се завършват до 15 септември. Част от пешеходните пътеки са изпълнени с боя „студен пластик“, а останалата - с акрилатна боя, върху която също ще се положи „студен пластик“ заради по-голямата му трайност.

Успоредно с новата маркировка поетапно ще се извърши сигнализирането  на всички пътеки с пътни знаци Д17 „Пешеходна пътека“ там, където липсват, и в районите на кръстовищата.

Обновяването на пътната маркировка около учебните заведения е в  изпълнение на заповед на кмета на Община Русе от месец юни. В резултат се извършиха проверки за безопасността на движение покрай 16 детски градини и 31 училища. Към момента се извършва проучване на видовете осветителни тела за насоченото осветяване на най-натоварените с интензивен пешеходен поток пътеки.

Преди началото учебната година се извършиха и планираните текущи  и аварийни ремонти в общинските училища. Към настоящия момент приключва ремонта на отоплителната инсталация в ОУ „Алеко Константинов“ - Русе, както и изграждането на водоплътен тротоар към ПГДВА „Йосиф Вондрак“ – Русе. Приключиха ремонтните  дейности в СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“ - Русе, където бе санирана част от  физкултурния салон, а някои от класните стаи бяха обновени и освежени. Извършен е ремонт и на покривната конструкция на училищата  СУ „Йордан Йовков“ - Русе и  СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Русе. В училище „Възраждане“ – Русе се извършва ремонт на физкултурния салон, съблекалните към тях, както и ремонт на помещения на един от етажите в училището. Общата стойност на извършените ремонтни дейности е в размер на 147 679 лева.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)