Престижни награди за изпълнители от русенското Вокално студио „Икономов”

Животът

31-08-2021, 08:00

Снимка:

Николай Николов

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Велико Търново има потенциал и традиции да стане сцена на международен оперен конкурс

В Полски Тръмбеш се състоя Шестият национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” – 2021, организиран от популярния певец Веселин Маринов. Младите възпитанички на Вили Икономов при Общинския младежки дом – Русе Магдалена Тодорова /10 г./ и Яна Ангелова /11 г./ завоюваха втора и трета награда.

На открита сцена на площад „Възраждане” в града таланти от различни школи и градове представиха своя певчески талант и се бориха за призовите места. При по-големите участници Десислава Василева (15 г.) е с втора награда в трета възрастова група, а в четвърта (16-18 г.) – Кристина Тодорова спечели третото място и също е сред призьорите на конкурса. По думите на маестро Икономов участниците в конкурса във всяка от възрастовите групи са били силни и конкуренцията между тях - доста оспорвана.

Подготовката на възпитаниците на Вили Икономов продължава усилено за 25-ия Международен конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние”, който ще се проведе от 8 до 10 октомври в Доходното здание с подкрепата на Община Русе и под патронажа на кмета Пенчо Милков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов