Мащабна информационна кампания за ползите от ваксинацията стартира в Русенско

От 30-и август до 2-и септември доброволци на Българския червен кръст – Русе ще раздават информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините на територията на Русенска област в градовете Две могили, Ценово, Бяла и Русе. Акцията е част от информационната кампания, която Министерството на здравеопазването провежда съвместно с Областната управа и Регионалната здравна инспекция от крайдунавския град. Целта е до хората да достигне достъпна и проверена информация относно ползите от имунизацията срещу COVID-19, което от своя страна да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините.

Акцията ще стартира този понеделник, 30 август, в 11 часа в центъра на град Две могили, а в ранните следобедни часове ще продължи и в по-малките населени места от общината и по-точно селата Баниска и Батишница. На следващия ден доброволци ще раздават брошури и на територията на община Ценово, в селата Ценово и Долна студена. На 1 септември акцията ще продължи на територията на град Бяла. На 2 септември от 11 часа, мобилни екипи от доброволци ще разпространяват информационни материали в центъра на град Русе. 

„Имунизацията срещу COVID-19 е най-сигурният начин за справяне със заразата. Трябва да имаме вяра на лекарите и да се вслушваме в техните препоръки.“, каза заместник областният управител Синан Хебибов, който координира кампанията. Също така според него хората не трябва да бъдат стряскани излишно, но въведените противоепидемични мерки трябва да се спазват и в случая всеки трябва да покаже ангажираност. Той апелира към всички да бъдат отговорни за собственото си здраве и за това на околните. 

В началото на септември се очаква да стартира и още една информационна кампания „Ваксинарай се и ти“, в която служители на различни ведомства и структури ще разказват за ползите от имунизацията. 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов