Русе и Гюргево стартираха обмен на информация за Ковид-19

Успешно стартира дейността на трансграничния център за наблюдение на ситуацията относно разпространението на COVID-19 между Русе и Гюргево. Областната управа в крайдунавския град и Окръжния съвет в Гюргево постоянно обменят информация относно разпространението на коронавирусната инфекция в двете области, както и хода на ваксинационната кампания. Припомняме, че идеята възникна по време на среща на Борислав Българинов и неговия заместник Синан Хебибов с префекта на Гюргево Анета Матей.

Последните данни сочат, че общо потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Гюргево са 11 131, от които 10 за последните 24 часа. Излекуваните са пък 9412, т.е. само трима души са оздравели през вчерашния ден. Под карантина в домовете се намират 623 души, а седем са болнично лечение. Със завършен имунизационен цикъл са общо 51 092-ма гюргевчани, което е около 20% от населението на окръга.

От двата бряга на река Дунав следят и за появата на епидемични огнища. На този етап се планира обменът на информация да се осъществява всяка седмица между Областна администрация – Русе и Окръжния съвет в Гюргево.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов