Ипотека - можете ли да я вземете онлайн?

Животът

28-08-2021, 08:00

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Връщат 20% от ипотеката за строеж на жилище

Можете да създадете личен акаунт, без да напускате дома си, като потвърдите самоличността си със снимка на лицето си или данни от личната си карта. Можете ли да кандидатствате за ипотека, без да напускате дома си? Проверихме кои банки предлагат такава възможност. Личен акаунт, кредитна карта и паричен заем. Какво е общото между тези банкови продукти? Можете да кандидатствате за тях онлайн, без да напускате дома си. Нещо повече, когато създавате личен акаунт, дори не е нужно да уговаряте среща с куриера, за да подпишете договора. Можете да потвърдите самоличността си, като направите селфи с камерата на смартфона си или, в някои банки, като използвате нова лична карта с електронен слой.

А ипотеката? Какъв е случаят с този продукт? В крайна сметка, приемането му изисква няколко посещения в отделението, за да:

- да получите основна информация за заема от съветника и да получите заявлението заедно със списъка на необходимите документи.

- подаване на заявлението с приложения. възможно допълване на документи.

- подписване на договор.

- подаване на инструкция за изплащане на заем (след изпълнение на изискванията, посочени в споразумението).

Като част от процеса на кандидатстване за кредит, банката препоръчва на клиентите напълно отдалечена услуга за подготовка и споделяне на персонализирана информация за кредита и офертата като част от формуляра за информация. Всеки, който се интересува от офертата, може да получи подробна информация за наличната сума на заема и условията за отпускането му, без да напуска дома. Освен това банката направи своя подход към избраните форми за проверка и документация по-гъвкав за подателите на заявлението. Банката също така даде възможност да одобри заявлението за информация за заема чрез текстово съобщение, без да е необходимо да го подписва на ръка.

Банката се стреми да цифровизира изцяло ипотеките, като същевременно подчертава, че въпреки факта, че клиентите все по-често се интересуват от организиране на банкови дейности онлайн, в случай на ипотека, първият разговор и получаването на информация за кредита все още се провежда по време на контакт с ипотечен експерт, въпреки че, разбира се, и тук значителна част от срещите се провеждат онлайн или по телефона.

Източник: speshenkredit.com



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов