Заработи нов екип за тротоарни ремонти

Новосформираната работна група към ОП „Комунални дейности“ – Русе ежедневно извършва ремонтно–възстановителни дейности на тротоарите в града. Екипът се състои от 7 души, като досега са ремонтирани настилки по улиците “Чавдар войвода“, „Любен Каравелов“, "Хан Крум", както и площи, намиращи се до ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“. Днес започнаха и изкопни действия в Парка на възрожденците, където е предвидено да бъдат положени гранитни павета за запазване на автентичния вид на парка.

Групата приоритетно работи в централната градска част, като след привършването на дейностите ще започне ремонти по жалби и сигнали на граждани.

Една от основните цели за сформирането на екипа е да бъдат спестени бюджетни разходи от средствата на данъкоплатците в размер на 40 до 50 %, съставляващи завишени доставни цени на материали и съпътстващи данъци и такси.

През тази година се предвижда да бъдат назначени още служители, което ще увеличи капацитета на ремонтната група и бързината на извършваните възстановителни дейности.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)