Разрушените тротоари в Басарбово ще бъдат ремонтирани

Животът

30-07-2021, 12:05

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонтните дейности на пътната мрежа в Басарбово продължават

След настояване от страна на ръководството на Община Русе фирмата, асфалтирала главния път в Басарбово пое ангажимент да възстанови разрушените тротоари в селото.

„Недопустимо е състоянието, което заварваме в момента“, коментира кметът Пенчо Милков резултатите от ремонта по проект на Агенция пътна инфраструктура. Заедно със зам.-кметът Магдалина Илиева и кметът на Басарбово Николай Колев те се срещнаха на място с представителя на строителната фирма и директора на Областно пътно управление - Русе Стамен Савов. При полагане на новата пътна настилка нивото ѝ не е съобразено с това на тротоарите и те остават с 15 до 25 см по-ниско от новите бордюри. Голяма част от плочките им бяха напълно унищожени, което предизвика основателното негодувание на жителите.

Ръководството на Община Русе бе категорично, че причинителят на щетите трябва да възстанови разрушенията и да поеме 70% от разходите.

Служители от строителната дирекция на общината вече извършиха оглед и определиха конкретни решения за отделните увредени участъци. Сред тях е изграждането на зелена ивица до тротоарите, за да не се налага промяна на нивото им, която да усложни допълнително ситуацията за живущите по улицата.

Очаква се дейностите да започнат в началото на август.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)