Димитър Чорбаджиев: Засега няма опасност от мигрантска вълна към Русе

Животът

24-08-2021, 09:06

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мерки за превенция на COVID-19 бяха дискутирани в област Русе

Област Русе не е изправена пред засилен мигрантски натиск, това докладва  директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе комисар Димитър Чорбаджиев на областния управител Борислав Българинов вчера. Обстановката е спокойна и не изисква предприемането на допълнителни мерки, поне към момента. Въпреки това всички моторни превозни средства, особено тежкотоварните камиони, които преминават през границата се подлагат на щателна проверка. Освен за укрити и забранени стоки, те се проверяват и за нелегален превоз на хора. За последните три денонощия е имало един единствен опит на две лица да преминат нелегално. Това се е случило на територията на Генерал Тошево, област Добрич. Същевременно ¼ от служителите на дирекцията са командировани да охраняват южната ни граница. Става дума за цялата граница с Република Турция и източната част с Република Гърция.

Областният управител Борислав Българинов е в постоянен контакт както с ръководството на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе, така и с Министерството на вътрешните работи. При повишаване риска за националната сигурност, всички компетентни институции са в готовност да отреагират моментално.

Въпросът относно евентуална миграционна вълна бе поставен по време на днешния форум „Консолидиране визията за просперитета на област Русе по ключови за бъдещето ѝ развитие въпроси“.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"