Неправилно паркиране и дупки по велоалеите тревожат русенци

Животът

17-08-2021, 19:52

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинов пред Fanatik.ro: Страната ни има какво да предложи на румънските туристи

От неправилно паркиране в централната градска част и чести нарушения на водачите на автомобили и камиони по пътищата в региона се оплакваха русенци на областния управител Борислав Българинов по време на поредния му приемен ден. Става дума най-вече за неправилни изпреварвания и рискови маневри, които застрашават живота на хората по някои от най-натоварените участъци в региона в условията на многократно увеличен трафик. Говорим предимно за пътищата между Русе и Бяла, Русе – Разград, както и Русе – Силистра. Опасенията се засилват и от не малкото катастрофи през летния сезон, често причинени от каране с висока скорост и от пияни и дрогирани шофьори.

Не липсваха сигнали и за силен шум от мощни мотоциклети. Оказва се, че русенци негодуват и от състоянието на част от велоалеите, по които има неравности и дупки, съответно предпоставка за инциденти. Повдигнат бе и въпросът за невъзможността за използване на обществения транспорт от хора с велосипеди. За разлика, в Европа и други градове от страната нещата стоят по различен начин и подобни ограничения са наложени само в пиковите часове.

Притеснения бяха изказани и относно невнимателното предвижване на деца и по-възрастни с тротинетки. По мнението на жителите на областта състоянието на пешеходните пътеки също не е много добро и на места те са изтрити.

От администрацията припомнят, че областният управител на Русе провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

В днешния приемен ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.

 

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)