Българинов пред Fanatik.ro: Страната ни има какво да предложи на румънските туристи

Животът

17-08-2021, 15:53

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинов връчи грамота на изявен русенски пианист

Русе е отлично място за култура, наука и туризъм, казва областният управител

Високотехнологичен, сигурен и по-зелен – такива са очакванията на областния управител Борислав Българинов за трансграничния регион Русе – Гюргево през следващите няколко години. Това той сподели пред една от най-популярните и четени румънски медии fanatik.ro. Българинов заяви още, че и от двете страни на река Дунав се работи изключително активно за утвърждаването на еврорегиона като водеща европейска дестинация за развитие на култура, наука и туризъм. Обмислят се и съвместни културни прояви, като изложби, представяне на филми и концерти на открито. Областният управител посочва още, че България е една сигурна дестинация и обществото е приятелски настроено и приветства всички румънци да посетят страната, и в частност област Русе, където да преживеят разнообразие от емоции, опознавайки бита и историята на българина, оставайки с трайни и впечатляващи спомени от преживяното. „Приятелски народи сме и се приемаме взаимно. Определено има какво да се научи още за област Русе, но за старт на преоткриването на областта бих посочил възможността да провеждане на един нестандартен вид туризъм, а именно – ловен. В околностите има прекрасни места, където се грижат за и отглеждат интересни животни, които биха представлявали интерес за ценителите на лова. По-конкретно, бих насочил вниманието ви към Батаклията.“, каза още Българинов.

На въпрос за това какво би било интересно на румънските туристи извън област Русе, Българинов посочи, че повечето региони в страната се характеризират с богати фолклорни традиции и обредни обичаи. Точно затова той намира необходимост от създаването на интегрирани туристически продукти и маршрути, които да представляват интерес за различни целеви групи. „Трябва да се обърне внимание на интересите на хората и да се направи необходимото те да бъдат задоволени на високо ниво“, допълни още той.

Интервюто с областния управител може да бъде прочетено на: https://www.fanatik.ro/ce-trebuie-sa-stie-turistii-romani-care-pleaca-in-vacanta-in-bulgaria-este-o-tara-pregatita-sa-faca-fata-pandemiei-19723546.

Настоящото интервю е част от инициативите, посветени на популяризирането на Русе и региона пред потенциални чуждестранни туристи.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)