„МЕДИКА КОР” с поредна инициатива за кардиологични прегледи

Специализираната болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ ще проведе безплатни кардиологични прегледи и през месец август. Кампанията има за цел превенция и подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области. Своевременният преглед при специалист помага за ранната диагностика и предотвратява усложненията, които могат да настъпят от кардиологичните заболявания, които са водеща причина за смъртност в световен мащаб. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и жените на възраст над 50 години да се консултират с кардиолог поне веднъж годишно, а при завишен рисков профил и по-често.

Кампанията е и част от дейностите на Лечебни заведения „МЕДИКА“ за овладяване на последиците от COVID-19, тъй като прекараната инфекция също може да предизвиква усложнения, засягащи работата на сърцето.

Прегледите ще се осъществят безплатно в диагностично-консултативния блок в сградата на болница „МЕДИКА РУСЕ” на 14.08.2021 г. /събота/. Записването се извършва предварително на регистратурата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 35 или на тел. 0876 830 230; 082 830 230.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов